Ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyasının  2.  başlatıldı  Türkiye genelinde  toplam 256 bin 376 adet kitap toplanirken, 
Mersin  genelinde  13 bin 277  kitap toplandı. Böylece  Türkiye genelinde ilk 3'e giren Mersin Adliyesi  Cumhuriyet Başsavcısi Tolgahan Öztoprak,’a   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarafından  Teşekkür Belgesi  verildi.

EF16 Film’den belgesel müjdesi EF16 Film’den belgesel müjdesi


Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için başlatılan kitap bağışı kampanyası düzenlendi.

Mersin  Adliyesinde düzenlenen kampanya kapsamında, kitap bağışlarının kabul edildiği stant kuruldu. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak,  "Kitap İyileştirir" sloganı ile ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası başlatıldığını bildirdi.


Adalet Bakanlığı tarafından bugün itibariyle startı verilen "Kitap İyileştirir" kampanyası çerçevesinde  Mersin Adliyesinde  stant kurularak kitap bağışı alınmaya başlandı.
 Kampanya nedeniyle adliyenin bahçesinde düzenlenen programa  katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa kahveci, , İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, , ve beraberinde il protokolu katıldı.  

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan ,   adliye önüne kitap bağışı yapmak isteyenleri beklediklerini dile getirdi. 
Ceza evlerinin temel  amacı hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturduklarını  kaydetti.  Kitap  Bağış kampanyası  15 Şubat  tarihine kadar  devam edecek.

Editör: Eyuphan Kurtcu