HABER : Mehmet MİRAS

Bu görüntüler Mersin Bozyazı sahilinden. 

Silifke’nin batısından Alanya’ya kadar uzanan, içerisinde Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gazipaşa’nın yer aldığı Taşeli bölgesinde 365 gün denize girilebileceğini göstermek, buralarda turizmin sadece yaz ile sınırlı olmadığını, deniz kıyısında yer alan bölgede yüzme gibi bir sporu yaygınlaştırmayı, böylelikle lisanslı sporcular ve şampiyonlar çıkarmayı amaçlayarak  2015 yılında başlattığımız “1 Ocak’ta Bozyazı’da Denize Girmek Etkinliği,çok şükür her sene artan tempo ve ilgi ile, Şenlik havasında birlik ve beraberlik içerisinde, çeşitli sosyal mesajlar da vererek bu güne kadar geldi ve artık gelenekselleşti. 

Bu yıl 9. defa, herkesin de katılabileceği, toplu bir şenlik havasında gerçekleştirdik  Bu etkinlik geleneksel hale geldi, inşallah sonraki senelerde daha da coşkuyla gerçekleşir diye ümit ediyorum.

GÜLTAK, AKDENİZ’DEKİ SPOR YATIRIMLARINI TÜFAD’A ANLATTI GÜLTAK, AKDENİZ’DEKİ SPOR YATIRIMLARINI TÜFAD’A ANLATTI


      Her etkinlikte farklı bir tema belirledik, bu güne kadar bölge turizmi, muz üretimi ve sorunları, çilek yetiştiriciliği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle 'maske, mesafe ve hijyen' , dünyayı ve bölgeyi tehdit eden 'kuraklık ve su tasarrufu' temalarını öne çıkardık. Bu sene ise, çevre kirliliğinin önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atıkların en aza indirilmesi maksadıyla “ Sıfır atık” temasını vurgulayacağız.

Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri himayesinde, ülkemizde başlatılan, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan sıfır atık hedefini, çevreci bir grup olarak biz de destekliyor, toplumun her kesimine yaygınlaşması için gayret göstereceğimizi buradan ifade ediyoruz.


Şimdi hep beraber Akdeniz'in serin kollarına giriyoruz. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, hayırlı, gönüllerinize göre bir yeni yıl diliyor, katkı ve destekleri için buraya gelen herkese, teşekkür ederiz.

Editör: Eyuphan Kurtcu