HABER : Mehmet MİRAS

Arbel Makarna devi Türkiye, Makarnada hem ihracatta hem de üretimde dünya ikincisiyiz.

YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜNDEN KASIMDA 354,9 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜNDEN KASIMDA 354,9 MİLYON DOLARLIK İHRACAT


Makarna, binlerce yıldır zengin-fakir, çocuk-yetişkin, yediden yetmişe herkesin sevdiği, herkesin iştahını açan, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor.

Çeşit çeşit soslar ve baharatlarla lezzeti daha da artan makarna Türkiye’nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Mersin'de faaliyet gösteren Arbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan,makarna sanayicileri, 8 ayda gerçekleştirdikleri 876 bin tonluk ihracatı, sene sonuna kadar 1,5 milyon tona ulaştırmayı hedefliyor.

Türk makarna sektörünün ileri derecede teknolojik alt yapı ve donanıma sahip olan üreticilerle dolu olduğunu belirten  Arbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan Türkiye'de üretilen makarnanın 160 ülkeye ihracat edildiğini ifade etti.

"Anadoluda  buğdayının ana vatanı  olan  ülkemiz ve özellikle de Güneydoğu'da yetişen makarnalık durum buğdayını lezzeti hakikaten farklı. Dolayısıyla Türkiye'de insanlar hem şanslı, kaliteli makarna yiyorlar hem de bunun dışında ihracatını yaptığımız ülkeler de bundan çok memnun. Türkiye makarnada hem ihracatta hem de üretimde dünya ikincisiyiz.

Editör: Eyuphan Kurtcu